Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı Başvuruya Açıldı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Hitit Üniversitesi ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde yürütülecek “Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı” ile Hitit Üniversitesi’ne kayıtlı toplam 40 yabancı uyruklu öğrenciye 40 saatlik temel dış ticaret eğitimi verilecektir.

Eğitim alan öğrenciler ana vatanlarına ilişkin pazar ve müşteri bilgisine ihtiyaç duyan firmalarla eşleştirilerek, Çorum’daki firmaların talepleri doğrultusunda, kendi ülkelerindeki hedef firmaların listelerini bu firmalara ileterek ticari bağlantıların kurulmasına aracılık edecekler. Böylelikle iyi bir pazar araştırması yapılabilmesi mümkün olacak ve güçlü bir satış kanalı da kurulabilecek.

Eğitim programına başvuru için tıklayınız.