Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzda İhtisaslaşma kapsamında “Torna ile Şekillenen Hayatlar” adlı konferans düzenlendi

Ethem Erkoç Konferans salonunda yapılan konferansa TEZMAKSAN Makine A.Ş. Müşteri İlişkileri Koordinatörü Yalçın PASLI ve YAĞMAKSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YAĞLI konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta torna tezgâhıyla başlayan ve yıllar içinde büyüyerek sektörün önde gelen sanayi kuruluşlarına dönüşen firmalardan örnekler verilerek, girişimciliğin ve üretimin ülke ekonomisine katkıları anlatıldı. Konuşmacılar konferansta mezuniyet sonrası iş bulma süreci, iş hayatı, imalat sektöründe kariyer planlaması, takım tezgâhlarının geçmişten günümüze gelişimi, dünyada ve Türkiye’de takım tezgâhları sektörüne genel bakış, Endüstri 4.0 ve gelecekte üretim süreçleri gibi birçok konuda öğrencilere bilgiler verdi.

Yalçın Paslı konuşmasında sanayide çalışacak nitelikli eleman sayısının her geçen gün azaldığına dikkat çekti. Üniversite mezunlarının imalat sektöründe çalışmak istemediklerini ifade eden Paslı, “Yakın gelecekte ülkemizin otomotiv, otomotiv yan sanayi, havacılık gibi iş kollarındaki rekabet üstünlüğünü, nitelikli eleman sorunundan dolayı kaybedebileceğimizi düşünüyoruz. Sorun Türkiye’nin sorunu, dolayısıyla hep birlikte çözmemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.

Paslının kitabında da iş hayatındaki başarısıyla yer alan Mustafa Yağlı, öğrencilerin makine sektöründe başarılı bir şekilde çalışabilmeleri için kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirterek, yabancı dil öğrenmenin sektördeki avantajlarından bahsetti.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK, öğrencilere iş hayatına başlarken yol gösterici niteliğinde olan konferansı düzenleyen Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Maraşlıoğlu, Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özgür ÖZDİLLİ ve değerli konuşmacıları makamında kabul ederek ihtisaslaşma alanında gerçekleştirilen etkinlikten dolayı teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM