Üniversitemiz ve Çorum Belediyesi İşbirliğinde 3 Örnek Proje Hayata Geçiriliyor

Üniversitemiz ile Çorum Belediyesi iş birliğinde yürütülen “Çorum İçin Bir Projem Var” programı kapsamında öğretim elemanlarımız tarafından çevre ve enerji, kültür, turizm ve tanıtım alanlarında hazırlanan 3 yeni proje için imzalar atıldı.

Çorum Belediyesi’nde düzenlenen imza törenine, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, proje sahibi öğretim elemanlarımız ve diğer ilgililer katıldı.

Belediye Başkanı Dr. Aşgın, imza töreninde yaptığı konuşmada, Çorum için son derece önemli gördükleri “Çorum İçin Projem Var”  programı kapsamında bu yıl Hitit Üniversitesi öğretim elemanlarından 10 proje başvurusu alındığını söyledi.

Belediye ve Üniversite seçici kurulunun incelemeleri sonrasında, desteklenecek projelerin belirlendiğini bildiren Dr. Aşgın, “Belediyemizin teknik heyeti ve üniversiteden seçici kurulun titiz çalışmalarıyla, Çorum’a, şehrimize katkı verecek 3 önemli projeyi destekleyeceğiz” dedi.

Çorum’un pazarlama potansiyeli ortaya çıkarılacak

Dr. Aşgın, desteklenecek projelerden birinin, Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabiha Kılıç’ın danışmanlığında, Öğretim Görevlisi İlknur Tüfekçi tarafından yapılan “Çorum İlinin Şehir Pazarlama Potansiyelinin Belirlenmesi” konulu doktora tezi çalışması olduğunu belirterek, “Şehrimizin marka değerinin ortaya çıkartılması için doktora düzeyinde yapılan bu çalışma bizim için çok kıymetli. Kültür, turizm ve tanıtım alanında önemsediğimiz proje oldu. Hem proje hem de doktora tezini desteklemiş oluyoruz. Bu projeye belediye olarak 30 bin liralık destek veriyoruz. Projemizin, şehrimizin tanıtımına, kültürüne ve daha da gelişmesine katkı vereceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Suyun etkin ve verimli kullanılmasına yönelik projeye destek verilecek

Dr. Aşgın, bir diğer projenin ise Alaca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Güngör Karakaş’ın kuraklıkla ilgili hazırladığı “Sürdürülebilir Su Tüketimi Davranışı ve Su Ayak İzi Farkındalığı: Çorum İli Örneği” başlıklı proje olduğunu, bu projeye de 10 bin liralık destek vereceklerini belirterek, şunları söyledi:

“İçinde bulunduğumuz süreç, malum kuraklık. Dolayısıyla su ile ilgili yapılan bütün çalışmalar bizim için kıymetli. Güngör Karakaş hocamızın bu projesi, çevre ve enerji alanı içerisinde değerlendirdiğimiz çok güzel araştırma projesi. Kendisini tebrik ediyoruz. Suyun etkin ve verimli kullanılması, farkındalık oluşturulması ve israfın önlenmesine yönelik bu projenin bizim için önemli olduğunu düşünüyoruz.” 

Desteklenecek üçüncü projenin de Araştırma Görevlisi Dr. Ozan Özbudak tarafından hazırlanan “Çorum Tarih Öncesi  Dönem Yüzey Araştırması” konulu çalışması olacağını, bu projeye de 10 bin 150 liralık kaynak desteğinde bulunacaklarını belirten Dr. Aşgın, “Hititlere başkentlik yapmış, ilk barış anlaşmasının imzalandığı topraklara ev sahipliği yapıyoruz. Bu anlamda kültür, turizm ve tanıtım alanındaki bu proje, şehrimizin tanıtımına, kültür ve turizmine katkı verecek” ifadesini kullandı.

Dr. Aşgın, toplamda 51 bin 150 liralık destek verilecek söz konusu 3 projenin 1 yıl içerisinde tamamlanacağını bildirdi.

Rektör Prof. Dr. Öztürk: “Bu destekler bize ciddi motive kaynağı oluyor”

Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de üniversite olarak araştırma ve  geliştirme anlamında önemli bir potansiyele sahip olduklarını, bu potansiyeli Çorum’a hizmet anlamında da kullanmak için gayret ettiklerini söyledi.

Hitit Üniversitesinin, Çorum Belediyesi ile birlikte 2015 yılından bu yana yürüttüğü “Çorum İçin Bir Projem Var” programı kapsamında desteklenmeye değer bulunan projelerin Çorum’a önemli katkı sunacağına inandığını kaydederek, şöyle konuştu:

“Kültür, turizm ve tanıtım anlamında şehrimizin hem tarihsel geçmişi hem de bugünü anlamında, ‘neredeyiz, nereye gidiyoruz, daha iyi nasıl tanıtırız” derdiyle, uzmanlıkları bir araya getireceğiz ki projelerden biri İlknur Hocamızın danışmanlığında doktora tezi olacak.  Diğeri, Ozan Hocamızın yapacağı çalışmayla, Çorum’un tarihi köklerine inilecek ve belki de ilk defa bazı hususları Çorumlu hemşehrilerimiz de duymuş, öğrenmiş olacak. Tabi güncel konulardan biri olan iklim değişikliği ve buna bağlı olarak kuraklıkla ilgili Güngör Hocamızın projesi de çok önemli. Bu tür çalışmaların artarak devam etmesini diliyoruz.”

Prof. Dr. Öztürk, Çorum Belediyesinin projelere sunduğu desteğin öğretim elemanlarının çalışmaları için de önemli olduğunu belirterek, “Bu destekler bize ciddi motive kaynağı oluyor. Bu kıymetli desteğin Çorum gibi üretmeyi seven, ürettikçe daha da kendini geliştiren şehrin temel alışkanlığı olması, uzmanlığımızla, çalışma arkadaşlarımızın heyecanıyla bütünleştirerek birlikte yol alıyor olmamız, bizi ziyadesiyle mutlu ediyor” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Dr. Aşgın ve Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk karşılıklı olarak protokol metnini imzaladı.


HIZLI ERİŞİM